Een protest van John Degenkolb tegen ritwinnaar Michael Matthews na de zestiende etappe in de Tour de France is dinsdag afgewezen.

Degenkolb vond dat Matthews in de sprint van zijn lijn afweek en hem danig hinderde, maar de wedstrijdjury zag niets verkeerds en wees de bezwaren van de 28-jarige Duitser af.

Degenkolb, die genoegen moest nemen met de derde plek, was behoorlijk boos. "Matthews week van zijn lijn af en gooide de deur dicht voor mij", foeterde de sprinter van Trek-Segafredo na afloop van de etappe. "We hebben het hier toch over eerlijke sport?"

"Ik ben al eens in volle eindsprint hard gevallen en wil dat niet nog een keer meemaken", vervolgde Degenkolb. Hij doelde daarmee op de vierde etappe, waarin hij over de voor hem gevallen Mark Cavendish was geduikeld.

Onsportief

Matthews was zich van geen kwaad bewust. "Ik heb geen idee waar hij het over heeft. Ze kunnen beter naar zijn gedrag kijken, dat was pas onsportief", zei de 26-jarige Australiër, die zijn tweede ritzege in deze Tour boekte.

Volgens Matthews had Degenkolb hem na de finish in zijn nek geknepen. "Dat moet de jury hebben gezien", vond de sprinter van Team Sunweb.