Romain Bardet heeft zich maandag op de persconferentie van zijn ploeg AG2R verontschuldigd voor het boegeroep van toeschouwers aan het adres van Chris Froome.

Froome, de leider in het algemeen klassement, werd zondag in de vijftiende Touretappe meerdere keren uitgejouwd door mensen langs de weg. Het peloton reed door de geboortestreek van Bardet.

"Ik heb gehoord dat Froome een aantal keer is uitgescholden tijdens de etappe. Ik zou me graag namens de fans willen verontschuldigen", zei Bardet, de kopman van AG2R, op de tweede rustdag.

"Froome is een kampioen en verdient respect. Hij is mijn concurrent, maar ik respecteer hem. Hij verdient het niet om zo behandeld te worden", was de 26-jarige renner duidelijk.

De vijftiende etappe werd zondag gewonnen door de Nederlander Bauke Mollema (Trek-Segafredo). Diego Ulissi van UAE Team Emirates eindigde op de tweede plek. Lotto Soudal-renner Tony Gallopin completeerde het podium.

Winnen

Froome gaat na twee weken koers aan de leiding in het algemeen klassement. De Italiaan Fabio Aru van Astana staat tweede op achttien seconden. Bardet volgt op 23 tellen.

De Fransman is ervan overtuigd dat hij de Ronde van Frankrijk kan winnen. "We moeten onze sleutelmomenten uitkiezen, onze kans afwachten en het spel slim spelen", aldus Bardet.

"Ik ben vooral bezig met de ritten door de Alpen. Ik ga ze benaderen zoals twee klassiekers, ik wil niet te veel rekenen. Alles staat dicht bij elkaar, dat besef ik meer dan ooit. De ploeg draait goed en ik voel me goed. Ik ben sterker dan vorig jaar", stelde de nummer twee van de Tour van 2016.

Dinsdag gaat het peloton over 165 kilometer van Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère. De verwachting is dat de heuvelachtige zestiende etappe eindigt in een massasprint.