Wanty-Groupe Gobert-renner Yoann Offredo stoort zich aan het gebrek aan aanvalslust binnen het Tourpeloton.

De Fransman ging dinsdag in de tiende etappe van Périgueux naar Bergerac in de aanval. Alleen zijn landgenoot Elie Gesbert van de kleine Fortuneo-ploeg sprong met hem mee.

"We zitten met z'n tweeën in de ontsnapping en niemand die nog iets probeert. Er zijn wel vijftig ploegen die zich kunnen laten kloppen door Kittel, maar niemand gaat mee in de ontsnapping. Niemand. Geen enkele ploeg", aldus Offredo na afloop van de rit bij het Belgische televisieprogramma Vive Le Vélo.

Ook in de teambus maakte Offredo, die op zeven kilometer van de streep werd ingerekend, zich flink boos. "Waarom hebben die andere teams gereden? Om Marcel Kittel te helpen?

"Bravo, Marcel Kittel. We rijden allemaal voor jou en morgen doen we dat opnieuw. Het zijn allemaal onnozelaars. Ik begrijp het niet."

Massasprint

Kittel (Quick-Step Floors) boekte dinsdag zijn vierde ritzege van deze Ronde van Frankrijk. Zijn landgenoot John Degenkolb van Trek-Segafredo eindigde op de tweede plek. De Nederlander Dylan Groenwegen (Lotto-Jumbo) completeerde het podium.

Woensdagmiddag rijdt het peloton over een vrijwel vlakke etappe van 203 kilometer van Eymet naar Pau. De kans dat het wederom uitdraait op een massasprint is groot.