Chris Froome verwacht dat er na zondag meer duidelijk is over de kanshebbers voor de eindzege in de Tour de France. De 32-jarige Brit van Team Sky denkt dat de zware bergrit naar Chambéry cruciaal kan zijn.

"Dat kan een beslissende rit worden. Er zullen verschillen komen tussen de klassementsrenners", voorspelt Froome, die in het algemeen klassement nog steeds een voorsprong van twaalf seconden koestert op ploeggenoot Geraint Thomas en veertien op de Italiaan Fabio Aru.

Froome kwam zonder schade door de achtste etappe, die zaterdag werd gewonnen door Lilian Calmejane. De Fransman bleef Robert Gesink 37 seconden voor.

Controleren

De leiderstrui van Froome kwam uiteindelijk niet in gevaar, maar de drievoudig Tourwinnaar moest wel veel werk verrichten.

"Vanuit het peloton hebben we de etappe eigenlijk van het begin tot het einde moeten controleren", aldus de Brit. "Het was een zware dag. We hebben alles moeten geven, maar de ploeg heeft het fantastisch gedaan."

Zeker na de zware inspanningen van zaterdag verwacht Froome zondag verschillen. "Het zijn lastige cols, maar ook een gevaarlijke afdaling naar Chambéry."