Ruim 200 kilometer reed Dylan van Baarle vrijdag voorop in de Tour de France, maar hij moest zich aan de finish in Nuits-Saint-Georges tevreden stellen met het rode rugnummer.

De 25-jarige renner van Cannondale werd door de jury uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de zevende etappe, die na een fotofinish in de massasprint werd gewonnen door Marcel Kittel.

''Natuurlijk rijd ik liever voor de overwinning, maar ja, dit is een leuke bijkomstigheid'', zei Van Baarle tegenover de NOS.

"Het was het plan om aan te vallen vandaag en het lukte gelukkig gelijk de eerste aanval. Toen onze voorsprong rond  3 minuut 40 bleef hangen wist ik wel dat het lastig zou worden om vooruit te blijven."

De Nederlander was woensdag in de rit naar La Planche des Belles Filles ook al mee in de ontsnapping. Net als toen werd het groepje met Van Baarle vrijdag al voor de finish ingerekend.

''We kregen niet veel ruimte. Met de bergen die dit weekend komen hoopte ik dat het peloton vandaag iets rustiger aan zou doen, maar dat was helaas niet zo", zei van Baarle.

"Mijn medevluchters waren op een gegeven moment meer bezig met de prijs voor de strijdlust, daardoor hielden ze een beetje in en probeerden ze op het laatst nog weg te springen."

Volle bak

Van Baarle rijdt dit jaar in de Tour de France al ruim 300 kilometer voorop. Hij moet qua op kop gereden kilometers slechts één renner voor zich dulden. 

De Belgische wielrenner Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert zat mee in ontsnappingen in de derde en zesde etappe en staat op 391 kilometer.

"Als we volle bak waren blijven rijden, waren we misschien nog wel iets verder gekomen. Wel weer leuk dat ik die prijs dan krijg."