Bora-Hansgrohe, werkgever van de uit de Tour de France verwijderde Peter Sagan, is nog altijd niet klaar met de kwestie. De ploeg zag eerder beroep tegen het vonnis door het internationaal sporttribunaal CAS afgewezen worden.

"Zodra we het uitgebreide vonnis hebben gelezen, zullen we met onze advocaten nieuwe juridische stappen overwegen", zei de Duitse teammanager Ralph Denk vrijdag.

Wereldkampioen Sagan werd dinsdag uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat hem werd verweten dat hij in volle sprint Mark Cavendish in de hekken had gereden.

Bora wilde de straf van tafel hebben, omdat Sagan niet gehoord is alvorens de uitsluiting werd bekendgemaakt. De ploeg ging in beroep bij het CAS, maar dat wees het protest af en zei dat Sagan niet terugkeert in de Tour.

"In het belang van het team en onze sponsors waren we verplicht om alles te proberen om de uitsluiting ongedaan te maken. Hoe Peter dan in het peloton zou terugkeren, was een probleem voor de wielrenunie UCI geweest", aldus Denk.

Sagan maakt eind deze maand zijn rentree in de Clasica San Sebastian of de Prudential Ride in Londen. De Ronde van Polen is ook nog een mogelijkheid.