Marcel Kittel liet er donderdag wederom geen misverstand over bestaan wie de snelste renner is in het Tourpeloton. De Duitser lijkt zonder pech niet te kloppen in een vlakke massasprint.

"Hij is veruit de snelste op dit soort aankomsten, dat heeft hij donderdag weer laten zien", aldus Tom Steels, ploegleider bij Kittels team Quick-Step Floors, in gesprek met NUsport.

"Het lijkt bijna wel of de rest stilstaat, terwijl zij toch ook echt 65 kilometer per uur gaan. Maar Marcel is zo snel, dat is echt fenomenaal."

De 29-jarige Kittel boekte donderdag in Troyes zijn tweede ritzege van deze Tour en de elfde uit zijn carrière. De oud-renner van Giant-Alpecin kwam net als afgelopen zondag in Luik van ver opzetten - met nog tweehonderd meter te gaan lag hij op de achtste positie - maar niemand kon zijn acceleratie beantwoorden.

"Ik denk dat hij de enige sprinter is die vanuit een dergelijke positie kan winnen", zegt oud-sprinter Steels, die zelf negen Touretappes op zijn palmares heeft staan. "Hij wint heel vaak op deze manier. Als hij snelheid kan maken in de groep en dan kan vertrekken, kan hij ongelooflijk hard rijden."

Lefevere

Ook Quick-Step Floors-teambaas Patrick Lefevere genoot van het ogenschijnlijke gemak waarmee Kittel donderdag in de laatste tweehonderd meter alle topsprinters naar huis reed.

"Met het vertrouwen dat Marcel nu heeft, durft hij het aan om vanuit het wiel te komen, vanuit een op het oog verloren positie. Maar met een goede timing heeft niemand vat op hem."

Dat betekent dat de Belgische formatie deze Tour nog op meer ritzeges mag rekenen, te beginnen vrijdag wanneer de renners tussen Troyes en Nuits-Saint-Georges wederom een lange (213,5 kilometer) en vlakke etappe wacht.

"Normaal gesproken gaat Marcel hier nog vaker winnen", stelt Lefevere. "Ik denk dat er geen discussie is dat Kittel de snelste renner van het peloton is."

De zevende etappe van de Ronde van Frankrijk begint vrijdag officieel om 12.20 uur. De finish wordt verwacht tussen 17.10 uur en 17.40 uur.