Teambaas Dave Brailsford van Team Sky haalt zijn schouders op om de ophef rond de pakken waarmee zijn coureurs zaterdag tijdens de openingstijdrit in de Tour de France reden.

De Franse sportkrant L'Équipe kwam maandag nog maar eens terug op de pakken, die vanwege een bolletjesstructuur op de mouwen een aerodynamisch voordeel zouden opleveren.

"Ik vind het vooral grappig, dat er nu ophef ontstaat", zei Brailsford maandag tegen Cycling Weekly. "Deze pakken droegen we ook al in de Giro en de Dauphiné."

Marc Madiot, ploegbaas van FDJ, had zaterdag al geklaagd. De Sky-renners hadden een uitstekende tijdrit gereden, maar Madiot meende dat er sprake was van oneerlijke concurrentie.

Een technisch medewerker van de Franse ploeg meende zelfs dat de bolletjes 18 tot 25 seconden winst zouden hebben opgeleverd. Brailsford: "Ik weet niet hoe ze aan die cijfers komen en in wat voor windtunnels ze testen. Maar ik zou het knap vinden als je zulke marges kunt realiseren."

Geraint Thomas won zaterdag de tijdrit in Düsseldorf. Chris Froome pakte tijdwinst op zijn concurrenten voor het algemeen klassement. L'Équipe noemde de werkwijze van Sky maandag vals spel.