Jan Bakelants heeft donderdag via Twitter excuses gemaakt voor een uitspraak over rondemissen in het wielrennen.

"Mijn oprechte verontschuldigingen aan iedereen die zich beledigd voelt door mijn woorden in een zogezegd humoristisch interview. Mijn uitspraak was ongepast", aldus de renner van AG2R.

Bakelants zei woensdag in een interview met de krant Het Laatste Nieuws dat hij een pakje condooms mee gaat nemen naar de Tour de France. "Omdat je niet kunt weten waar die 'podiummeisjes' allemaal geweest zijn."

De 31-jarige Belg vertelde verder dat zijn ouders tijdens de Ronde van Frankrijk een lading pornofilms moeten langsbrengen. "Dan is drie weken zonder seks niet zo lastig. En er zijn nog altijd de podiummissen."

Niet handig

Die opmerkingen vielen niet goed bij de Tourorganisatie. "We zullen zijn team benaderen, zodat hij excuses kan maken'', aldus Christian Prudhomme.

Dat deed Bakelants donderdag, nadat eerder zijn team AG2R al had gereageerd. "We hebben het interview gelezen. En hoewel hij het humoristisch bedoelde, was dat in dit geval niet handig. Wij verontschuldigen ons richting de organisatoren en de mensen die beledigd zijn door deze opmerking.''

Bakelants begint zaterdag aan zijn vijfde Tour. De renners leggen dan in Düsseldorf een individuele tijdrit af van 14 kilometer. in 2013 won Bakelants een etappe in La Grande Boucle.