Na het sprintgeweld van de afgelopen dagen moeten de klassementsrenners donderdag weer aan de bak. De twaalde etappe van deze Tour de France is de eerste Pyreneeënrit en finisht bergop. 

Etappe 12: Pau - Peyragudes
Bergrit,  214 kilometer

Het peloton start om 11.10 uur en de verwachte aankomsttijd is rond 17.03 uur.

5 grootste kanshebbers voor de dagzege: Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R), Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) en Daniel Martin (Quick-Step Floors)

Tristan Hoffman, ploegleider Bahrein-Merida, over de etappe: "Dit is wat je noemt een typische Pyreneeënrit. De aanloop is nog rustig, maar de laatste tachtig kilometer wordt het erg moeilijk. Er zal een vroege ontsnapping gaan lopen en daarachter zullen de ploegen van de toppers tempo gaan maken.

"Op elke col zullen er renners moeten lossen. Na de beklimming van de Peyresourde volgen er na een korte afdaling nog een paar zware klimkilometers naar Peyragudes." 

"Wie serieuze verschillen wil maken, moet er op de Peyresourde al vandoor gaan. Zitten alle favorieten in de laatste kilometers richting Peyragudes nog bij elkaar, dan lijkt een halve minuut tijdwinst me het maximaal haalbare."