Jon Izagirre redde zaterdag met de ritwinst in de twintigste etappe van de Tour de France nog enigszins de eer voor zijn ploeg Movistar. Zijn ploeggenoot Nairo Quintana werd vooraf gezien als de grootste uitdager van Chris Froome, maar de Colombiaan kon de Brit nooit bedreigen.

''We droomden van geel, maar Froome was de sterkste'', zei Izagirre, die zich op weg naar Morzine de snelste daler toonde.

Zijn ploeggenoot Nairo Quintana werd vooraf gezien als de grootste uitdager van Chris Froome, maar de Colombiaan kon de Brit nooit bedreigen.

Izagirre was vanaf de eerste kilometers in de aanval, aanvankelijk met een groep van meer dan dertig renners. ''Er zaten zo veel goede renners in die groep. Ik ben dolgelukkig dat ik ze heb kunnen verslaan. Om Vincenzo Nibali in een afdaling achter je te houden, daar mag je trots op zijn. En dat geldt net zo voor Jarlinson Pantano."

Blij

Ondanks de derde plek in het algemeen klassement van Quintana keek Izagirre met een goed gevoel terug op de Tour. "We hebben een ritzege, een podiumplaats en winnen het ploegenklassement. We mogen toch blij zijn.''