Giant-Alpecin nam zaterdagochtend bij het ontbijt afscheid van de vrijdag uitgevallen Tom Dumoulin, maar daarna moest de blik bij zijn ploeggenoten weer op de laatste twee Touretappes, waarin de Duitse formatie nog op succes hoopt.

"Vandaag zit Warren Barguil nog vol moraal voor de laatste bergetappe en morgen hebben we John Degenkolb die mee wil sprinten in Parijs, dus we hebben nog steeds twee mooie doelen", aldus Albert Timmer voor de start van de twintigste rit in Megeve in gesprek met NU.nl. "Gelukkig maar, want anders zouden het twee lastige dagen worden."

Na een succesvolle Tour met twee ritzeges voor Dumoulin moest Giant-Alpecin vrijdag in de voorlaatste Alpenetappe een grote teleurstelling slikken. De Limburger ging onderuit en brak zijn pols. Het is daardoor nog maar de vraag of hij over 2,5 week kan starten in de olympische tijdrit.

"De stemming was natuurlijk wat bedrukt bij het ontbijt vanochtend", zegt Timmer, de nummer 151 van het klassement. "Tom kwam nog even langs voordat hij doorging naar huis. Dan geef je hem een hand en wens je hem sterkte, dat is nooit leuk natuurlijk."

"Tom gaat vanavond naar het ziekenhuis, maar wij moeten vandaag gewoon weer een etappe rijden. We moeten dus gewoon door. Het is supervervelend voor Tom, maar er is nog een kans dat hij wel naar de Spelen kan en daar hopen we met z'n allen op. Het is nu afwachten wat de artsen zeggen."

Passeren

Voor Timmer zelf is het nu vooral uitkijken naar het einde van de Ronde van Frankrijk zondagavond in Parijs.

"Om eerlijk te zijn ben ik er wel een beetje klaar mee om hier te fietsen", zegt hij met een glimlach. "Ik denk dat dat voor iedereen geldt, drie weken is toch lang. Nog driehonderd kilometer en dan naar huis, het is mooi geweest."