Wout Poels verwacht dat de schade bij geletruidrager Chris Froome meevalt, na diens valpartij van vrijdag in de negentiende etappe van de Tour.

De Britse kopman van Sky schoof in de afdaling van de voorlaatste klim onderuit op het natte asfalt. Froome liep daarbij onder meer een flinke wond op zijn rug op.

"Gelukkig krijgt hij weer een nieuw geel shirtje", zei ploeggenoot Poels aan de finish met een kwinkslag. "Vallen is nooit lekker. Maar hij slaagde erin binnen te komen op de fiets van onze teamgenoot Geraint Thomas, dus volgens mij valt het wel mee. Hij heeft niet zoveel tijd verloren. Het was wel een beetje stress, maar gelukkig hebben we de schade kunnen beperken."

Met hulp van meesterknecht Poels handhaafde Froome zich, ondanks zijn val, lang voorin tijdens de zware Alpenetappe. Pas in de laatste kilometer moest hij wat tijd toegeven op zijn concurrenten.

"Ik stond ervan te kijken hoelang hij bij kon blijven. Als hij vanavond op tijd naar bed gaat, kan hij er denk ik morgen wel weer tegenaan."