De achttiende etappe van de Tour de France betreft een korte, maar zware klimtijdrit. De renners moeten donderdag in zeventien kilometer van Sallanches naar Megève. 

Van de zeventien kilometer die het parcours lang is, wordt er maar liefst elf kilometer geklommen. De tijdrit kent twee beklimmingen, die van de Côte de Domancy en de Côte des Chozeaux.

De eerste col is daarvan de zwaarste met 2,5 kilometer en een stijgingspercentage van 9,4 procent. De laatste twee kilometer tot aan de finish wordt er gedaald.

In 2013 kende de Tour eveneens een klimtijdrit. Chris Froome legde het parcours van Embrun naar Chorges toen het snelste af. Daarmee pakte hij nogmaals tijd op zijn directe concurrenten in de strijd om de gele trui. Nummer twee Alberto Contador stond na die rit op 4.34 achterstand.

In Sallanches is Froome opnieuw de drager van de gele trui. De Brit begint als allerlaatste aan de klimtijdrit. Enkele minuten daarvoor gaat met Bauke Mollema de eerste Nederlander van start. Hij is de huidige nummer twee van het klassement. 

Afstand: 17 kilometer

Vertrek eerste renner: 10.45 uur
Vertrek laatste renner: 16.59 uur