Wielrennen

Froome kijkt ondanks vermoeidheid uit naar Alpenritten

Chris Froome gaat als klassementsleider de tweede rustdag in van de Tour de France. De kopman van Team Sky is vermoeid, maar kijkt uit naar de ritten die nog komen gaan.

Froome zat maandag goed van voren in de etappe naar Bern. Het kostte de 31-jarige Brit wel kracht in de tweede week van de Tour.

"Ik denk dat iedereen toe is aan de rustdag", zei de geletruidrager in Bern na de door Peter Sagan gewonnen etappe. Na de rustdag in Zwitserland volgt een vierluik in de Alpen. "Ik kijk ernaar uit", zei Froome.

Hoewel de verschillen met de concurrentie nog niet onoverbrugbaar lijken, spreekt Froome naar buiten toe in ieder geval zijn vertrouwen uit.

"Ik ben enorm gemotiveerd, de ploeg rijdt geweldig. Ik denk dat we ons nog nooit zo goed hebben gevoeld in de derde week. We zijn nog steeds met zijn negenen, de moraal is geweldig."

Na de rustdag op dinsdag koerst het peloton woensdag vanuit Bern naar Finhaut-Emosson. De eerste van vier bergritten gaat over 184,5 kilometer. Bauke Mollema is op 1.47 de naaste belager van Froome.

Lees meer over:
Tip de redactie