Wielrennen

Sinkeldam merkt dat ploegmaat Degenkolb steeds beter wordt

Ramon Sinkeldam kon maandag nog geen ritzege van Giant-Alpecin-ploeggenoot John Degenkolb vieren, maar de Nederlander merkt wel dat zijn Duitse teammaat nog altijd beter wordt.

Degenkolb is aan het terugkomen na een moeilijke periode en eindigde maandag in Bern als vierde. Zaterdag werd hij tot zijn tevredenheid in de veertiende rit ook al vierde. Een etappezege zat er nog niet in.

"Maar we hebben altijd vertrouwen in hem gehad. Het is een lastig proces geweest", aldus de 27-jarige Sinkeldam tegen de NOS.

"Een paar dagen geleden werd hij al vierde in de massasprint en vandaag met een lastige aankomst weer, dat is knap. Hij is nog steeds niet helemaal de oude, maar hij staat er wel weer."

Volgens Sinkeldam viel het maandag niet mee."Het was afzien. Er reden twee man weg en ik dacht dat het wel een rustig ritje zou worden, maar het was de hele dag volle bak."

Gevaarlijk

In de finale van de etappe in Zwitserland was het uitkijken bij het afzetten van Degenkolb. "De laatste kilometers waren gevaarlijk met ik weet niet hoeveel rotondes. Ik moest John goed afzetten en bergop werd het voor mij lastig. Toen was het aan de andere jongens."

Sinkeldam is toe aan de rustdag van dinsdag. "Vanochtend dacht ik dat ik het niet echt nodig had, maar vandaag... Maar volgens mij heeft iedereen dat, iedereen zat te klagen over hoe hard het ging."

Na de rustdag op dinsdag koerst het peloton woensdag vanuit Bern naar Finhaut-Emosson. De bergrit gaat over 184,5 kilometer.

Tip de redactie