Wielrennen

Sagan dacht dat hij tweede was geworden in zestiende rit

Peter Sagan dacht maandag na de zestiende etappe van de Tour de France dat hij tweede was geworden. Tot zijn eigen verrassing boekte de Slowaak echter zijn derde overwinning in de rittenkoers.

Sagan won namens Tinkoff eerder al de tweede en elfde rit. In Bern bleef hij maandag de Noor Alexander Kristoff van Katusha uiteindelijk nipt voor. Een fotofinish was nodig.

"Ik stond niet eens op de officiƫle uitslag te wachten. Ik ging ervan uit dat ik tweede was, tot ze me kwamen vertellen dat ik gewonnen had'', vertelde de Sagan.

De 26-jarige groenetruidrager zag af in de rit naar Bern. "Het was een lange, hete etappe. Ik ben heel blij en trots op mijn ploeg, ze hebben het goed gedaan. Ik ben blij voor Tinkoff en eigenaar Oleg Tinkov, het is ongelooflijk", aldus Sagan.

Lot

Hij was blij dat hij het vertrouwen van zijn ploeg weer eens kon terugbetalen. Vorig jaar werd hij nog vijf keer tweede. "In zoveel races was het al 'net niet' en vandaag won ik. Ik geloof in het lot en vandaag was dat mij gunstig gezind."

In Bern waren speciaal voor Sagan veel Slowaakse fans aanwezig. "Het is mooi dat ze hier voor me waren en me aanmoedigden", genoot de Tinkoff-renner.

Lees meer over:
Tip de redactie