Wielrennen

Parcours zeventiende Touretappe: zware rit met finish bergop

In de zeventiende rit van de Tour de France ligt de start in het Zwitserse Bern. In 184,5 kilometer rijdt het peloton woensdag naar Finhaut-Emosson.

De eerste 65 kilometer van de etappe zijn nog relatief vlak, daarna begint het klimmen. Met vier gecategoriseerde beklimmingen vallen er weer punten te pakken voor het bergklassement. Rafal Majka is de huidige drager van de bolletjestrui.

Als eerste komen de renners twee cols van de derde categorie tegen. De tweede beklimming, die van de Col des Mosses, eindigt met flinke afdaling.

De zwaarste beproeving wacht de renners in de laatste kilometers. De beklimming van de Col de la Forclaz is er eentje van de eerste categorie: 10,4 kilometer klimmen met een stijgingspercentage van 8,4 procent.

Daarna volgt de beklimming van de buitencategorie naar de finish in Finhaut-Emosson. Het laatste deel daarvan is het zwaarst, met een stijgingspercentage van 12,3 procent.

In het klassement vonden na de rit van maandag, die werd gewonnen door Peter Sagan, geen veranderingen plaats. Chris Froome rijdt nog altijd in het geel, terwijl Bauke Mollema de tweede plek bezet. 

Afstand: 184,5 kilometer

Vertrek: 12.00 uur
Verwachte aankomst: 17.21 uur

Doorkomsten bergklassement:
Côte de Saanenmöser, na 72,5 kilometer (derde categorie)
Col des Mosses, na 105 kilometer (derde categorie)
Col de la Forclaz, na 166,5 kilometer (eerste categorie)
Finhaut-Emosson, na 184,5 kilometer (buitencategorie)

Tussensprint:
Martigny, na 150 kilometer

Lees meer over:
Tip de redactie