Wielrennen

'Reken erop dat we Dumoulin nog paar keer gaan zien deze Tour'

Tom Dumoulin had zondag niet de benen om voor zijn derde ritzege te kunnen strijden, maar dat de Limburger weer in de kopgroep zat, bewijst dat hij nog niet verzadigd is deze Tour de France.

"Je kunt erop rekenen dat we Tom deze Tour nog wel een paar keer gaan zien", aldus ploegleider Marc Reef van Giant-Alpecin in gesprek met NU.nl.

De 25-jarige Dumoulin won vorige week zondag de zware Pyreneeënetappe naar Andorra Arcalis en schreef afgelopen vrijdag de tijdrit van 37,5 kilometer in de Ardèche op zijn naam.

"Het is jammer dat hij zondag niet de benen had van de dagen daarvoor, maar hij zat wel weer mee", zegt Reef. "Dat toont absoluut aan dat Tom genoeg moraal heeft om het in de laatste week nog een keer te proberen."

De ploegleider geeft toe dat hij zondag in de volgauto even van een derde ritzege droomde. "Als je hoort dat Tom in de kopgroep zit, dan ga je natuurlijk wel hopen. Hij voelde zich zondagochtend ook goed voor de rit."

"Maar dat hij aanviel op zestig kilometer van de aankomst was al een teken dat hij niet zijn beste benen had. Bovendien zaten er genoeg andere goede jongens in de kopgroep die er ook vol voor gingen."

Tijdrit

Maandag gaat de Tour verder met een op papier redelijk vlakke rit naar Bern. Na de rustdag van dinsdag volgen echter nog drie bergetappes en een tijdrit, voor de slotetappe naar Parijs.

"Er zijn deze ronde zeker nog een aantal mogelijkheden voor Tom om met zijn kwaliteiten voor een mooi resultaat te gaan", stelt Reef. "Wellicht zelfs in de tijdrit, als hij nu een aantal dagen wat rustiger aan kan doen."

Reef doelt daarmee op de klimtijdrit die donderdag op het programma staat. Van de zeventien kilometer tussen Sallanches en Megève zijn er maar drie niet bergop, waardoor Dumoulin die chronorace niet de grote favoriet zal zijn.

"Het parcours is natuurlijk iets minder op het lijf geschreven van Tom dan de tijdrit van vrijdag, maar het is wel iets waar we gewoon voor willen gaan."

Lees meer over:
Tip de redactie