IAM Cycling-renner Mathias Frank stapt af vanwege buikgriep

Mathias Frank heeft zaterdag de strijd gestaakt in de veertiende etappe van de Tour de France. De 29-jarige Zwitser had last van buikgriep en kon zijn weg niet vervolgen richting Villars-les-Dombes.

Door het afstappen van de renner van IAM Cycling zijn er nog 186 renners over in de koers.

Frank hing al enige tijd achter het peloton en besloot om zijn fiets langs de weg te zetten in de bevoorradingszone.

Vorig jaar eindigde de Zwitser knap op de achtste plaats in het algemeen klassement. Zaterdag begon hij als nummer 31 aan de vlakke etappe, op 44.17 van geletruidrager Chris Froome.

Breschel

Ook Matti Breschel stapte in de veertiende etappe af. De Deen kwam volgens diverse media in botsing met een volgauto en kon uiteindelijk niet verder.

Jens Debusschere zal zondag eveneens niet meer van start gaan in de vijftiende rit. De Belg van Lotto-Soudal liep zaterdag bij een val een barst in zijn schouderblad op en verder een snee in zijn knie en een gekneusde hand. Ook zijn sleutelbeen is geraakt, maar niet gebroken.

Debusschere was net enkele bidons gaan halen toen enkele auto's vol in de remmen moesten, waarbij Breschel viel en zijn sleutelbeen brak. In de chaos die daarbij ontstond, viel ook Debusschere. Hij zou nog wel finishen, maar klaagde over veel pijn. Uit onderzoek bleek dat zijn verwondingen een vervolg van de Tour in de weg te staan.

Michael Morkov, Mark Renshaw, Matthieu Ladagnous, Cédric Pineau, Alberto Contador, Sebastian Langeveld, Jurgen Van den Broeck, Angelo Tulik, Simon Gerrans, Thibaut Pinot en Edward Theuns stapten eerder af.

In 2010 finishte een recordaantal van 170 renners op de Champs-Élysées. Veertien ploegen zijn nog compleet in de Tour.

Lees meer over:
Tip de redactie