Wielrennen

Van Baarle is elke dag blij als Touretappe veilig is gestart

Dylan van Baarle heeft tijdens de Tour de France regelmatig schrik van de grote mensenmassa's langs het parcours, vooral bij de start. De renner van Cannondale is naar eigen zeggen elke dag opgelucht wanneer het peloton de startplaats uit is.

"Donderdag waren we in Montpellier en daar waren zo veel mensen, dat ik wel een klein beetje ging nadenken", aldus Van Baarle vrijdag na zijn tijdrit. "Ik ben elke keer weer blij als we gestart zijn."

"Als we vervolgens aan het fietsen zijn, dan ben ik dat gevoel gelukkig wel weer kwijt en ben ik geconcentreerd met fietsen bezig."

Vlak voor de start van tijdrit stond het peloton even stil bij de aanslag in Nice van donderdagavond. Van Baarle zag het nieuws 's nachts toen hij rond een uur of één wakker werd en naar de wc ging.

"Eigenlijk pak ik dan nooit mijn telefoon, maar nu keek ik toch even op Twitter en dat had ik beter niet kunnen doen. Ik heb wel echt een tijdje wakker gelegen, met rare gevoelens. We hadden geen wifi, dus ik heb de filmpjes niet bekeken en dat is misschien maar beter ook. Dat soort dingen wil je liever niet zien."

Moeder

Van Baarle wil zich er niet te veel mee bezighouden of de Tour vrijdag wel of niet een etappe had moeten rijden. "Ik weet niet wat het beste is. Maar je kunt ook zeggen dat als we niet starten, dat de terroristen precies hebben wat ze willen."

"We proberen er maar zo min mogelijk mee bezig te zijn, ook over de slotrit naar Parijs met de mensenmassa's wil ik nog even niet nadenken. Maar ik denk dat mijn moeder ook wel blij is als ik weer heelhuids thuis ben."

Van Baarle finishte vrijdag in een tijd van 55.56 in de 37,5 kilometer lange tijdrit van Bourg-Saint-Andeol naar La Caverne du Pont-d'Arc.

Tom Dumoulin, één van de favorieten voor de etappewinst, begint om 14.47 uur aan zijn tijdrit.

Lees meer over:
Tip de redactie