Zieke Pinot niet van start in tijdrit Tour

Thibaut Pinot gaat vrijdag niet van start in de eerste trijdrit van de Ronde van Frankrijk. De kopman van FDJ is ziek, waardoor er een eind komt aan zijn Tour.

De 26-jarige Pinot had geen zicht meer op een goede eindklassering. Na de chaotische rit van donderdag stond hij op de 34ste plaats in het algemeen klassement.

Pinots achterstand op geletruidrager Chris Froome bedroeg meer dan 42 minuten.

De Fransman, die in 2014 derde werd in de Tour en de witte trui won, deed het dit jaar wel uitstekend in het bergklassement. Hij ging meerdere malen in de aanval en reed een aantal dagen in de bolletjestrui.

Door zijn mindere optreden donderdag raakte hij de bergtrui kwijt aan de Belgische ritwinnaar Thomas De Gendt (Lotto Soudal). 

Naast Pinot gaat ook Dmitriy Kozonchuk niet van start. De renner van Katusha was donderdag in de rit naar de Mont Ventoux betrokken bij een valpartij en heeft nog te veel last van zijn schouder.

Edward Theuns van Trek-Segafredo ging tijdens de tijdrit onderuit en is naar het ziekenhuis vervoerd. De Belg was twee dagen eerder in de elfde etappe ook al gevallen.

Dumoulin

Tom Dumoulin stijgt door het uitvallen van Pinot naar de vierde plaats in het bergklassement. De Nederlander van Giant-Alpecin heeft 58 punten. De Gendt staat op 89.

De Pool Rafal Majka (Tinkoff) staat tweede met 77 punten en de Spanjaard Daniel Navarro (Cofidis) is de nummer drie met 68 punten.

Lees meer over:
Tip de redactie