Gedachten geschokt Tourpeloton na aanslag bij mensen in Nice

Het peloton van de Tour de France heeft vrijdag geschokt gereageerd op de aanslag van donderdagavond in Nice.

Bauke Mollema, die vierde staat in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk, spreekt net als veel andere renners zijn medeleven uit.

"Wat een bizarre wereld", scheef de Nederlander enkele uren na de aanslag op Twitter. "Ik kon niet slapen en nu lees ik iets dat veel belangrijker is dan de Tour. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen in Nice."

Ook Chris Froome reageerde op Twitter op de aanslag, waarbij zeker 84 om het leven zijn gekomen. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van de afschuwelijke aanslag in Nice", schreef de geletruidrager vrijdagochtend.

Surrealistisch

Tom Dumoulin laat ook weten dat zijn gedachten bij de mensen in Nice zijn. "Wat een verschrikkelijk nieuws om mee wakker te worden", schreef de Limburger, die vrijdag een goede kans maakt op de dagzege, verder.

"In wat voor wereld leven we?", vraagt Laurens ten Dam zich af. Roy Curvers voelde zijn maag omdraaien toen hij het nieuws vernam. "Opnieuw wordt een surrealistische situatie werkelijkheid. Kunnen we niet allemaal in vrede leven in deze wereld? Hij is groot genoeg", aldus de renner van Giant-Alpecin.

"Opnieuw?", schrijft de verbolgen Sebastian Langeveld. "Wat gebeurt er allemaal in deze gekke wereld?" Wout Poels kan het nieuws nog nauwelijks bevatten. "Onwerkelijk om wakker te worden met dit afschuwelijke nieuws. Ik heb er geen woorden voor."

De Spanjaard Joaquim Rodriguez heeft er schoon genoeg van. "Schokkend dat je wakker wordt en hoort dat een paar kilometer hiervandaan opnieuw een terroristische aanslag is gepleegd." Volgens de Italiaan Fabio Aru loopt het ook de spuigaten uit. "Zo kan het niet verder." Luis Leon Sanchez schaart zich volledig achter het Franse volk.

De Fransman Warren Barguil heeft geen woorden voor de tragische gebeurtenis. "Ik ben zo verdrietig vanochtend." Zijn landgenoot Julian Alaphilippe hoopt dat het leven vooral door blijft gaan. "Verschrikkelijk, maar we moeten vooruit blijven kijken."

Tijdrit

De Tour gaat vrijdag verder met een individuele tijdrit over 37,5 kilometer van Bourg-Saint-Andéol naar La Caverne du Pont d'Arc.

De eerste renner is om 10.05 uur van start gegaan. Dat is de Ier Sam Bennett, de nummer laatst van het algemeen klassement.

Mollema is als laatste Nederlander om 16.30 uur aan de beurt. Hij staat na de turbulente twaalfde etappe op donderdag, inclusief een aantal tijdcorrecties in het nadeel van Mollema, op de vierde plaats in het klassement.

Tip de redactie