Wielrennen

Kelderman zet klassement uit hoofd en richt zich op derde Tourweek

Wilco Kelderman hoopt zich in de slotweek van de Tour de France nog te laten zien. De renner van Lotto-Jumbo heeft het klassement uit zijn hoofd gezet en richt zich nu op dagsucces.

Volg de twaalfde etappe in het liveblog.

Kelderman, die in de achtste rit van de Tour onderuit ging in een afdaling, staat momenteel 18e in het klassement met bijna zes minuten achterstand op geletruidrager Chris Froome.

"Het klassement heb ik uit mijn hoofd gezet en ook in de Mont Ventoux-etappe geloof ik niet dat er iets valt te halen voor me. Misschien dat ik in slotweek nog iets leuks kan laten zien."

Toch sluit de 25-jarige Amersfoorter niet uit dat hij in de slotklim naar de Mont Ventoux iets probeert. "Mocht ik me toch goed genoeg voelen aan de voet van klim, waar ik verwacht dat de eerste aanvallen zullen plaatshebben, dan probeer ik wellicht ook wat."

"Maar op voorhand zeg ik: het is beter te wachten tot volgende week. Ik voel me beter, heb het idee dat ik de laatste dagen goed herstel van de valpartij van afgelopen zaterdag", aldus Kelderman.

De rit van donderdag begint vrij vlak. Pas in de laatste 40 kilometer wordt het klimmen. Aanvankelijk zou de eindstreep op de top van de Mont Ventoux liggen, maar door de harde wind werd het parcours ingekort. De finish ligt nu Le Chalet Reynard, op zes kilometer van de top van de Mont Ventoux.

Lees meer over:
Tip de redactie