Wielrennen

Mollema denkt dat verschillen zelfs groter worden door ingekorte rit

Bauke Mollema denkt dat het inkorten van de twaalfde etappe van de Tour de France donderdag de etappe niet minder zwaar maakt. Vanwege de harde wind ligt de finish niet op de top van de Mont Ventoux, maar zes kilometer eerder, bij Le Chalet Reynard.

Volg de twaalfde etappe in het liveblog.

"Het wordt nog steeds een hele zware klim. Tien kilometer steil omhoog", zegt de kopman van Trek tegen NU.nl.

'’Misschien zijn de verschillen aan de finish nog wel groter dan wanneer de streep op de top zou liggen. Nu is de finish meteen na het steilste deel, dus je hebt geen tijd meer om terug te komen of je te verstoppen in de laatste kilometers."

De aanloop naar de Mont Ventoux is overwegend vlak. Net als woensdag kan de felle wind een belangrijke rol gaan spelen. "Misschien krijgen we net als gisteren veel stress en nervositeit", voorspelt Mollema.

'’Al denk ik dat het iets rustiger zal worden dan woensdag, omdat alle sprintersploegen zich kalm zullen houden. Alleen de ploegen met klassementsrenners zullen het tempo hoog houden."

Klassement

Mollema staat na de waaieretappe van woensdag op de vijfde plek in het algemeen klassement, met 56 seconden achterstand op leider Chris Froome. De Groninger maakt een sterke indruk.

"Ik sta er goed voor en de verschillen zijn nu nog klein. Vandaag en morgen met de tijdrit zullen heel belangrijke dagen worden in deze Tour. Daarna zullen de verschillen in het klassement veel groter zijn."

Mollema verwacht spektakel aan de voet van de Mont Ventoux. "Iedereen zal daar nog fit zijn, we hebben geen andere grote beklimmingen vandaag. Sky en Movistar zullen vanaf het begin volle bak rijden. Wie weet liggen er, als alles uit elkaar ligt op de laatste kilometers nog een kans voor mij om iets te doen."

De finish van de twaalfde etappe in Le Chalet Reynard wordt donderdagmiddag rond 17.10 uur verwacht.

Lees meer over:
Tip de redactie