Wielrennen

Van Baarle zat geen moment op zijn gemak in nerveuze Tourrit

Dylan van Baarle was woensdag blij dat de winderige elfde etappe van de Tour de France maar iets meer dan 160 kilometer lang was.

"Als zo'n rit ook nog tweehonderd kilometer is, dan is het nog langer feest", aldus Van Baarle in finishplaats Montpellier in gesprek met NU.nl.

De wind zorgde de hele etappe voor nervositeit in het peloton. "Ik heb vandaag geen moment op mijn gemak gezeten", zegt de renner van Cannondale.

"Ik had gehoopt dat we vandaag een relaxed dagje zouden hebben, maar toen ik vanmorgen de weersvoorspellingen zag, wist ik al dat dat er niet in zou zitten. Het was de hele dag supernerveus, direct vanuit de start al. Eigenlijk is het de hele dag een jojo geweest, het was chaos."

Van Baarle finishte als 144e op bijna vier minuten, maar belangrijker was dat zijn kopman Pierre Rolland, de nummer zeventien van het klassement, iets meer dan een minuut verloor op veel van zijn concurrenten.

"Ik had net bidonnen gehaald, dus ik zat veel te ver van achteren toen het op twaalf kilometer van de streep nog brak", verhaalt de Nederlander. "Ik zat op mijn limiet en kwam vervolgens ook niet meer van voren. Ik heb nog één beurt gedaan voor Pierre, maar het mocht niet zo zijn."

Mont Ventoux

Donderdag belooft wederom een zware rit te worden, hoewel de finish op de Mont Ventoux vanwege de verwachte weersomstandigheden op zes kilometer van de top van de 'Kale Berg' zal liggen.

"Ik hoop de Mont Ventoux in eigen tempo op te kunnen rijden, voor de rest zien we het wel", aldus Van Baarle. "Het zou mooi zijn als er bij de start in ieder geval wat minder wind is dan vandaag."

Lees meer over:
Tip de redactie