Wielrennen

Sagan wilde eigenlijk ploeggenoot Bodnar laten winnen

Peter Sagan boekte woensdag zijn tweede ritzege in deze Tour de France, maar de wereldkampioen probeerde in de straten van Montpellier eigenlijk zijn ploegmaat Maciej Bodnar aan de overwinning te helpen.

Tinkoff-renners Sagan en Bodnar waren in de laatste kilometer van de waaieretappe over met geletruidrager Chris Froome, na een aanval van Sagan op twaalf kilometer van de streep. De Slowaak schonk in eerste instantie zijn Poolse ploegmaat de kop, maar sprintte uiteindelijk toch zelf naar de zege.

"Ik dacht dat Froome niet meer zou sprinten, dus ik liet Bodnar de sprint aantrekken omdat ik hem wilde laten winnen", aldus Sagan. "Maar toen ging Froome toch de sprint aan en moest ik wel reageren, want we hadden deze aanval opgezet voor de ritzege."

"Dit is nog steeds ook een zege van Bodnar. Hij was op het goede moment vooraan en hij heeft heel veel werk verzet. Mijn dank aan hem is groot."

Ongelooflijk

Sagan kon amper geloven dat hij in de finale van de vlakke rit samen met de geletruidrager in een kopgroep zat. "Het is ongelooflijk, je kunt dit niet plannen. Het was heel speciaal om de groene en de gele trui in één kopgroep te hebben", lachte hij.

"Het was echt gekkenwerk en ik had nooit gedacht dat we het zouden volhouden, maar toch lukte het."

Sagan boekte zo in zijn vijfde Ronde van Frankrijk zijn zesde etappezege. Eerder deze Tour won hij ook al de tweede rit. "Ik weet niet of dit mijn beste zege in de Tour was", glimlachte hij, "maar ik ben wel heel blij met de manier waarop ik deze rit gewonnen heb."

Lees meer over:
Tip de redactie