Wielrennen

Froome vraagt zich af of tijdwinst de inspanning waard was in waaierrit

Chris Froome maakte woensdag in de elfde etappe van de Tour de France wederom indruk, maar zijn aanval in de waaierrit naar Montpellier leverde hem uiteindelijk maar zes seconden tijdwinst op.

"Ik vroeg me in de laatste kilometers eerlijk gezegd ook af of dit de inspanning waard was", gaf Froome na afloop op de persconferentie toe. 

"Maar ik zal elke mogelijkheid aangrijpen om seconden te pakken, want Nairo Quintana is ook heel sterk", doelde de geletruidrager op zijn grootste concurrent, die nu op 35 seconden vierde staat in het algemeen klassement.

Team Sky was de hele dag al alert op waaiers, maar uiteindelijk was het een aanval van de latere ritwinnaar Peter Sagan op twaalf kilometer van de streep die het verschil maakte.

"Iedereen was vanochtend nerveus, omdat we wisten dat de wind een factor zou zijn", aldus Froome. "Iedere ploeg leek er daarom goed op voorbereid, maar op het einde waren de benen wat vermoeid en daar konden wij van profiteren."

Genieten

De Brit pakte in de Pyreneeën al een keer tijd op zijn concurrenten in een afdaling en nu deed hij het in een winderige vlakke etappe.

"Dat is niet omdat ik het gevoel heb dat ik onder druk sta of nerveus ben dat ik bergop het verschil niet kan maken", stelde Froome. "Ik pak gewoon elke kans die zich aandient."

"Dit was wielrennen op z'n best. Ik geniet momenteel van wat ik aan het doen ben en het is een geweldige ervaring om dit in het geel te kunnen doen."

Lees meer over:
Tip de redactie