Wielrennen

Clement niet verbaasd over waaiers tijdens elfde Touretappe

Het verbaasde Stef Clement woensdag niet dat de elfde etappe van de Tour de France gekenmerkt werd door waaiers en dat er daardoor verschillen ontstonden in het algemeen klassement.

"Dit is een dag waar tachtig procent van de renners tegenop ziet. Als je bij het opstaan 's ochtends al bijna uit je bed waait, dan zegt dat genoeg", aldus Clement tegen de NOS.

"De geschiedenis hier in Montpellier is ook niet al te best. Lance Armstrong heeft hier ooit eens een keer een minuut gepakt en we zijn een keer tijdens een ploegentijdrit hier in de buurt van een berg af gewaaid", herinnerde de 33-jarige wegkapitein van IAM Cycling zich nog.

"Ik heb nog wel een redelijke dag gehad. Ik ben lekker veilig achter in het peloton gaan zitten. Het belangrijkste is toch dat je broek heel blijft. Het is geen ramp om een paar minuten tijd te verliezen. Ik heb niks te winnen daar voorin."

"Het doktersadvies was ook om voorlopig niet weer op mijn sleutelbeen te vallen. Je krabt je toch achter de oren als je tijdens zo'n etappe een blessure oploopt."

Clement had lovende woorden over voor geletruidrager Chris Froome, die woensdag door een verrassingsaanval twaalf seconden pakte op de concurrentie. "Als je ziet hoe die jongens van Sky domineren en de boel controleren, dan is daar niet zo heel veel tegen te doen. Het moet bergop komen van een zwak moment."

Lees meer over:
Tip de redactie