Groenewegen en Lotto-Jumbo hadden andere finale verwacht

Ook Lotto-Jumbo en sprinter Dylan Groenewegen lieten zich woensdag verrassen in de finale van de elfde etappe van de Tour de France.

Na een hectische rit door de harde wind was het uitgedunde peloton op weg naar een sprint, maar Tinkoff en Team Sky verrasten de hele groep door met vier renners weg te rijden in het zicht van de finish.

Peter Sagan kon zo de rit winnen en Chris Froome kostbare seconden pakken voor het algemeen klassement. "Dit had niemand verwacht", reageerde Groenewegen woensdag direct na afloop.

"Ik had verwacht dat we met een kleinere groep gingen sprinten. We hebben misschien niet honderd procent opgelet en dat is onze eigen fout", aldus de sprinter over het optreden van de Nederlandse ploeg.

Groenewegen probeerde nog mee te doen in de strijd om de vierde plaats, maar kwam niet verder dan de dertiende plek. "Ik probeer dat sprintje nog te winnen, maar dat lukte niet helemaal. De uitslag is niet super", concludeerde de Nederlands kampioen.

"Het was een hectische dag, we hebben een goede koers gereden en dan is het zonde dat er vier man wegrijden. Maar goed, dat zijn ook niet de minsten."

Vanmarcke

Ploegmaat Sep Vanmarcke baalde dat hij niet op de goede plek zat toen Sagan demarreerde. "De hele dag zat ik  klaar en juist op het moment dat ik tien seconden even niet in positie was, rijden ze net weg", baalde de Belg.

De klassiekerspecialist vond het zonde dat er nooit helemaal werd doorgezet bij het vormen van waaiers.

"Het was de hele dag wel oorlog, maar toch niet helemaal. Een paar keer hebben ploegen wel wat geprobeerd, maar dan stopte het weer, dat is wel jammer."

Bekijk alle klassementen in de Tour

Lees meer over:
Tip de redactie