Ploegleider De Jongh ziet nog voldoende doelen voor Tinkoff

Tinkoff en ploegleider Steven de Jongh hebben nog voldoende doelen voor de laatste anderhalve week van de 103e editie van de Tour de France.

De Russische equipe hoopt op het groen, de bolletjestrui en 'invalkopman' Roman Kreuziger ergens tussen plaats zes en tien na de laatste etappe richting Parijs.

Het uitvallen van podiumkandidaat Alberto Contador heeft pijn gedaan, maar dat heeft geen effect op de strijdlust van De Jongh. "We zijn supergemotiveerd om hier nog etappes te winnen."

"Met Peter Sagan hebben we natuurlijk een favoriet voor het puntenklassement, Rafal Majka staat er goed voor in het bergklassement en Kreuziger kan op de ploeg rekenen om zo hoog mogelijk te eindigen", zei de oud-renner woensdag voor de start van de elfde etappe naar Montpellier.

Kreuziger lapte eerder in de koers de stalorders aan zijn laars. In plaats van Contador te helpen koos de Tsjech voor zijn eigen belang en dat zette kwaad bloed bij De Jongh. "Maar dat is gelijk na de wedstrijd uitgesproken."

"Ik heb hem gezegd dat wanneer ik iets over de radio zeg, ik dat niet doe om hem te flikken. Hij heeft het prima opgepakt en daarmee was het probleem de wereld uit."

Bekijk alle klassementen in de Tour

Overzicht: Alle deelnemers en ploegen

Overzicht: Alle deelnemers en ploegen
Namens 22 teams doen 198 renners mee aan de 103e editie van de Ronde van Frankrijk.

NUwerk

Tip de redactie