Wielrennen

Boonen pas optie voor Lotto-Jumbo bij vertrek Vanmarcke

Lotto-Jumbo heeft deze week bij verschillende renners gepolst of ze openstaan voor een overstap naar de Nederlandse WorldTour-ploeg. De hoogste prioriteit ligt echter bij het behoud van Sep Vanmarcke.

"We hebben maandag tijdens de rustdag met vertegenwoordigers van zes à zeven renners gesproken", zegt ploegleider Nico Verhoeven tegen NU.nl.

"Dat waren oriënterende gesprekken, waarbij zij ook renners aanbieden bij ons. Wij kijken welke renners beschikbaar zijn en polsen of ze openstaan voor een contract bij Lotto-Jumbo."

Tom Boonen (35) en Lars Boom (30) zijn twee van de renners over wie de ploeg sprak. "Maar onze eerste prioriteit ligt bij contractverlenging voor Sep Vanmarcke."

De Belg die later deze maand 28 jaar wordt, rijdt sinds 2013 bij Belkin, dat later Lotto-Jumbo ging heten.

De klassiekerspecialist boekte fraaie ereplaatsen in de Ronde van Vlaanderen (twee keer derde) en Parijs-Roubaix (tweede en twee keer vierde). Maar grote successen bleven uit. Dit jaar schreef Vanmarcke wel het eindklassement in de ZLM-toer op zijn naam.

Ultimatum

In april maakte Lotto-Jumbo bekend het aflopende contract met Vanmarcke te willen verlengen. Er is nog altijd geen overeenstemming.

Berichten dat Vanmarcke door de ploegleiding een ultimatum is gesteld tot dinsdag, de tweede rustdag in de Tour, worden door Verhoeven ontkend. "Een deadline is er niet, maar we willen wel snel duidelijkheid. Andere opties blijven ook niet te lang wachten.’’

Het budget van Lotto-Jumbo voor komend seizoen kent zijn grenzen. "Als Vanmarcke bijtekent, dan komt Boonen of Boom niet’’, stelt Verhoeven.

In de huidige Tour rijdt Vanmarcke tot dusverre onopvallend mee. In het algemeen klassement staat de Belg op de 149e plaats met bijna twee uur achterstand op Chris Froome.

Tip de redactie