Wielrennen

Lotto-Jumbo hoopt na matige tiende rit op Groenewegen in Montpellier

Na een teleurstellende tiende Touretappe hoopt Lotto-Jumbo woensdag in de vlakke etappe naar Montpellier sprinter Dylan Groenewegen weer in stelling te brengen.

"Deze rit is er absoluut een voor Groenewegen", kijkt ploegleider Merijn Zeeman vooruit naar de elfde etappe, die start in Carcassonne en 162,5 kilometer later finisht in Montpellier.

"Er wordt veel wind verwacht en we rijden ook op veel open stukken, dus het zal nog wel een hectische rit worden, maar we gaan volle bak voor Dylan rijden."

De tiende etappe van dinsdag verliep tegenvallend voor Lotto-Jumbo. Omdat kopman Wilco Kelderman nog kampt met de naweeën van zijn val in de rit van zaterdag waren George Bennett en Bert-Jan Lindeman aangewezen om te proberen in de kopgroep te komen.

De Nieuw-Zeelander Bennett moest echter lossen uit het peloton tijdens de beklimming van de Port d'Envalira, de klim van eerste categorie die direct vanuit het vertrek moest worden bedwongen, en Lindeman was ook niet goed genoeg om mee te doen met de besten.

"Het was oorlog vanaf het vertrek en we waren niet goed genoeg", stelt Zeeman. "Maar er is nog even te gaan in deze Tour en ons streven is om echt nog een keer mee te gaan doen om een ritzege."

Video: Renner Dylan Groenewegen hoopt goede sprint te rijden

Plan

Tot nu toe is de vierde plaats van Groenewegen in de vierde etappe het beste resultaat voor de enige Nederlandse ploeg in de Tour. Bennett zat zondag mee in de ontsnapping en werd zevende, terwijl Kelderman een goede indruk maakte in de eerste week, maar een terugslag kreeg door zijn valpartij.

"Die val van Wilco was natuurlijk een domper voor ons. Hij is nog herstellende en heeft nu nog niet het niveau om echt mee te doen. Ik ben er wel echt optimistisch over, maar hij heeft de komende dagen nog even nodig om die energie weer terug te laten komen."

"En Bert-Jan is er wel echt voor aan het vechten om mee te zitten, alleen is het hem tot nu toe nog niet gelukt. Maar we geven nog niet op. We maken iedere dag een plan en dan moet het een dag gaan lukken."

De elfde etappe gaat woensdag officieel om 13.50 uur van start. De renners komen alleen in de eerste zestig kilometer twee colletjes van vierde categorie tegen.

Bekijk alle klassementen in de Tour

Tip de redactie