Wielrennen

Van Baarle leed pijn in 'gekke' etappe met start bergop

Op de dag dat zijn Nederlandse ploegmaat en wegkapitein Sebastian Langeveld de Tourkaravaan zonder hem verder liet trekken, arriveerde Dylan van Baarle dinsdag opvallend fris aan de streep in Revel.

"Ja, nu ben ik er prima aan toe, maar kort na de middag had ik wat anders verteld hoor", zei de Zuid-Hollander, doelend op de beklimming van het 'Dak van de Tour', de Port d'Envalira.

"Het is al niet fijn gelijk bergop te moeten starten, en helemaal niet als het onmiddellijk 25 kilometer volle bak koers is. Dit was nog gekker dan zondag in de etappe naar Arcalis."

"Wat nou de bedoeling ervan was? Ik heb geen idee. Dat moet je de klassementsmannen vragen. Deze opening deed alleen de mindere klimmers pijn. Ik vond het in elk geval niet leuk."

Rolland

Ondertussen gaat het met Pierre Rolland, de kopman van Cannondale, niet zo lekker. De Fransman staat ls zeventiende genoteerd, op vier minuten van leider Chris Froome.

Van Baarle geeft de hoop echter nog op. "We blijven het gewoon proberen. Zijn vorm is niet zomaar weg. Als zijn hand nog een beetje snel geneest, kan hij misschien nog wat moois laten zien."

Bekijk alle klassementen in de Tour

Lees meer over:
Tip de redactie