Wielrennen

Slagter vond ritzege Dumoulin in Tour 'supermooi'

Ook Cannondale-renner Tom-Jelte Slagter genoot zondag van de ritzege van landgenoot Tom Dumoulin in de Tour de France.

"Ik vind het supermooi voor Tom, gun het hem van harte", aldus Slagter dinsdag in Andorra voor de start van de tiende etappe in gesprek met NU.nl.

"Het is mooi voor het Nederlandse wielrennen. Het was alweer een tijdje geleden dat een Nederlander een bergrit won in de Tour, dus we doen weer goed mee."

Slagter is zelf ook met ambities voor een ritzege naar de Tour gekomen. "Maar het is niet zo dat ik door de overwinning van Tom opeens beter mijn best ga doen of beter ga rijden."

Vrije rol

Toch lijkt de etappe van dinsdag een goede kans voor de Groninger om iets te proberen. "Ik denk dat als een sterke groep met genoeg renners wegrijdt, dat die het tot de finish kan volhouden."

"Ik ga dus zeker goed opletten en ik hoop dat ik de benen heb om mee te gaan. In principe heb ik vandaag een vrije rol, maar met de zware klim direct na de start en omdat het een dag na de rustdag is, zal het zeker lastig worden."

Slagter probeerde eind vorige week ook een paar keer in de goede kopgroep te komen in de etappes door de Pyreneeën, maar dat lukte niet.

"Je doet er dan alles voor om mee te zitten en als dat niet lukt, is je tank al voor zestig procent leeg en kom je er in de finale niet meer aan te pas. Maar ik mag tot toe niet klagen over mijn niveau in de Tour."

Lees meer over:
Tip de redactie