Wielrennen

'Contador wordt volgend jaar ploeggenoot van Mollema bij Trek'

Alberto Contador verruilt Tinkoff na dit jaar voor Trek-Segafredo. De Spanjaard maakt zijn overstap maandag tijdens de eerste rustdag in de Tour de France bekend.

Contador wilde voorafgaand aan de achtste rit in de Ronde van Frankrijk weinig kwijt over zijn mogelijke overstap. "Ik weet het niet", zei hij met een lach tegen Cyclingnews.

De 33-jarige Contador staat momenteel nog onder contract bij Tinkoff, maar die ploeg houdt na dit jaar op te bestaan. Teambaas Oleg Tinkov trekt na vier jaar de stekker uit de ploeg.

Contador was eerst van plan na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen te hangen. Hij kwam echter op zijn beslissing terug en maakte in april bekend zijn loopbaan voor onbekende tijd te verlengen.

Als de Spanjaard de overstap maakt naar Trek-Segafredo wordt hij volgend jaar ploeggenoot van Bauke Mollema. De Nederlander is momenteel de kopman van Trek in de Tour.

Contador kende een moeilijke start in de Ronde van Frankrijk. Hij kwam in de eerste week twee keer ten val en zijn achterstand op onder anderen Chris Froome en Nairo Quintana bedraagt bijna anderhalve minuut.

Tip de redactie