Wielrennen

Zevende Touretappe voelde voor Kelderman als inkomertje

Voor Lotto-Jumbo-kopman Wilco Kelderman voelde de zevende etappe van de Tour de France als een inkomertje voor de komende twee dagen in de Pyreneeën.

"Zaterdag en zondag gaat het heel anders worden, want dan moeten we veel meer klimmen", zei Kelderman vrijdag voor de camera van de NOS.

De 25-jarige Amersfoorter hield zich in de slotfase van de rit goed staande op de Col d'Aspin en verloor geen tijd op de klassementsrenners.

"Het ging op zich wel goed", aldus Kelderman. "Ik ging redelijk gecontroleerd de laatste klim op. Er stond best wel wat tegenwind en dan zie je dat er op de finish nog een grote groep overblijft. Vlak voor de top werd er nog even aangezet, maar ik kon redelijk mee. Het ging allemaal redelijk goed vandaag."

Het peloton werd in de laatste kilometer nog wel even opgehouden door een ingestorte kilometerboog. "Dat was wel apart", lachte Kelderman. "Gelukkig zag iedereen het op tijd, anders lagen we daar allemaal onder die boog."

Kelderman had ook nog complimenten over voor zijn ploeggenoten. "De jongens reden vandaag goed voor mij. Ik werd perfect afgezet voor de Col d'Aspin. Toen was het aan mij om van voren te blijven. George Bennett kon lang bij mij blijven, dus dat was ideaal."

Bekijk alle klassementen en etappe-uitslagen

Lees meer over:
Tip de redactie