Kelderman verwacht 'oorlog' tijdens eerste rit in Pyreneeën

Wilco Kelderman verwacht dat er vrijdag tijdens de eerste rit in de Pyreneeën meteen hard gereden zal worden door de klassementsrenners.

De kopman van Lotto-Jumbo is als nummer twaalf van het klassement begonnen aan de rit over 162,5 kilometer naar Lac de Payolle en is voornemens om zijn concurrenten te volgen.

"Twee etappes geleden was het al lastig, maar dit is de eerste van drie die weer lastig zijn. Op de rustdag weten we meer", zei hij voor de start tegen NU.nl. Maandag is de eerste rustdag in de Tour, na drie ritten in de Pyreneeën.

Over zijn strijdplan was de 25-jarige Kelderman helder. Hij wil geen tijd verliezen en zorgen dat hij in het spoor van de besten mee omhoog gaat op de slotklim van de eerste categorie.

"Ik moet gewoon proberen de favorieten te volgen, dat is het enige dat mogelijk is vandaag. Er is één lange klim. Die is wel lastig genoeg. Ik denk dat Sky of Movistar vol gas omhoog gaat rijden. Ik verwacht wel oorlog."

Video: Wilco Kelderman: 'Voor mij gaat het nu echt beginnen'

Plaats

Kelderman weet nog niet precies waar hij staat in verhouding tot de toprenners. "Ik ben zeker benieuwd waar ik sta. De afgelopen dagen ging het heel goed, maar het is moeilijk te zeggen wat mijn plaats is. Ik denk ergens tussen plek vijf en plek twintig, want er steken wel een paar renners bovenuit."

De Amersfoorter had er in ieder geval zin in. "Zo'n eerste rit in het hooggebergte is altij nerveus, maar ik voel vooral gezonde spanning. Ik ben blij dat ik nog niet gevallen ben."

Het is Kelderman opvallen dat er überhaupt weinig wordt gevallen in de Tour van dit jaar. "Ik weet niet hoe dat kan, maar ik ben blij dat het zo loopt."

De finish in Lac de Payolle wordt vrijdag rond 18.19 uur verwacht.

Lees meer over:
Tip de redactie