Wielrennen

Zeeman hoopt op betere uitgangspositie voor sprinter Groenewegen

Ploegleider Merijn Zeeman van Lotto-Jumbo hoopt dat zijn ploeg Dylan Groenewegen donderdag een betere uitgangspositie kan geven in de massasprint dan eerder in deze Tour de France.

"De samenwerking in onze sprinttrein gaat steeds beter. Waar we nog beter in moeten worden is om Dylan in een kansrijke positie te brengen in de massasprint. Dat is nog niet gelukt", aldus Zeeman tegenover NU.nl

De 23-jarige Amsterdammer finishte dinsdag als vierde in de rit die werd gewonnen door Marcel Kittel. Donderdag eindigt de zesde etappe naar Montauban vermoedelijk opnieuw in een massasprint. 

Video: Zeeman hoopt op betere uitgangspositie Groenewegen

Uitdaging

"Hoe het komt dat we Dylan nog niet goed konden afzetten? Soms is het ongeluk of hadden we een andere keuze moeten maken. Het is voor ons donderdag de grootste uitdaging om Groenewegen in die kansrijke positie te brengen. Daar hebben we ons plan op aangepast", zei Zeeman.

Groenewegen is volgens Zeeman nog fris, ondanks de zware etappe van woensdag. "Hij had een glimlach op zijn gezicht toen hij finishte. Ik ben benieuwd of dat na de Pyreneeën ook nog zo is. De hele ploeg werkt er hard voor om die jongen zo goed mogelijk te laten herstellen en volgens mij zijn we daarin geslaagd."

Tip de redactie