Alberto Contador kwam zondag stevig balend en met flink wat pijn over de finish van de tweede etappe van de Tour de France. Na een tweede valpartij in twee dagen tijd verloor de Spanjaard 48 seconden in Cherbourg-en-Cotentin.

"Ik ben totaal niet gelukkig, mijn Tour is volledig verkeerd gestart", aldus Contador. "Ik ben weer gevallen. Daarbij raakte ik mijn stuur en nu heb ik pijn aan de andere kant van mijn lichaam in vergelijking met zaterdag."

De 33-jarige Spanjaard kon daardoor niet voluit gaan in de lastige finale van de tweede rit, waardoor hij 48 tellen na winnaar Peter Sagan over de streep kwam.

"Ik heb meer tijd verloren dan ik had gehoopt. Fysiek word ik gehinderd. Mijn beide benen zijn gekwetst door de twee valpartijen, waardoor ik mijn pedalen niet op de normale manier rond kan krijgen."

Contador benadrukte dat het nu belangrijk is om de rust te bewaren. "Ik ben zeer aangeslagen, maar ik ben er nog. Ik moet kalm blijven en vooral geen moraal verliezen. Dat kan lastig zijn, maar dat is nu wel het belangrijkste."

"Dit is ook wielrennen. Ik moet kijken of ik in de Pyreneeën en de Alpen deze verloren tijd weer kan goedmaken."

Sagan

Teameigenaar Oleg Tinkov en ploegmaat Sagan blijven erin geloven dat Contador mee kan doen om de eindzege in de Ronde van Frankrijk.

"Voor Alberto is het heel jammer, maar vorig jaar won hij ondanks een crash toch de Giro. Ik geloof in hem", zei Tinkov.

Sagan was blij dat hij zondag de rit won en het geel veroverde. "Maar ik leef mee met Alberto, dit is heel vervelend voor hem. Het komt denk ik wel goed, want hij is een vechter.''

Porte

Richie Porte was de andere grote verliezer op dag twee. De klassementsrenner van BMC kreeg een lekke band in volle finale en verloor daardoor 1 minuut en 45 seconden.

"Het was een ramp", baalde de 31-jarige Australiër. "Ik zat perfect in het tweede wiel, maar opeens liep mijn achterband leeg en moest ik proberen terug te komen dwars door het peloton heen."

"Het enige wat we nu kunnen doen is doorgaan. De Tour is nog lang niet voorbij. Dit is een flinke klap, maar we moeten nu net doen alsof het nooit gebeurd is en wachten op de bergen."