PSV begint zaterdagavond zonder Jetro WIllems in de basisopstelling aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De linksback is gepasseerd door trainer Phillip Cocu en wordt vervangen door Joshua Brenet.

De 22-jarige Willems kreeg de laatste weken kritiek op zijn gemakzuchtige spel van onder meer Cocu en bondscoach Danny Blind. Hij werd niet opgenomen in de selectie van Oranje.

Dinsdag werd Willems in het Champions League-duel met Bayern München (1-2) halverwege al vervangen voor Brenet en datzelfde gebeurde een week geleden in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

"Willems was goed bezig, hij had een stijgende lijn te pakken. Maar de laatste weken zijn we niet tevreden over hem. Hij moet zich nu terugknokken en ik ben ervan overtuigd dat het hem gaat lukken", zei Cocu in aanloop naar het duel met Twente. Hij wilde toen nog niet zeggen of Willems zou starten.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Bayern keert aanvaller Steven Bergwijn terug in het elftal van PSV. De basisplaats van de 19-jarige aanvaller gaat ten koste van verdediger Daniel Schwaab, die net als Willems op de bank zit.

Dezelfde namen

Verder kiest Cocu voor dezelfde namen als de laatste weken. In het doel vervangt Remko Pasveer opnieuw de geblesseerde Jeroen Zoet en achterin staan behalve Brenet ook Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin en Hector Moreno.

Davy Pröpper, Andres Guardado en Bart Ramselaar vormen het middenveld. In de voorhoede heeft Bergwijn gezelschap van Gaston Pereiro en aanvoerder Luuk de Jong.

PSV is de huidige nummer drie van de Eredivisie met 24 punten uit elf duels. De achterstand op koploper Feyenoord is vijf punten. FC Twente bezet de zesde plaats met achttien punten. Het duel in het Philips Stadion begint om 19.45 uur.

Opstelling PSV: Pasveer; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Pröpper, Guardado, Ramselaar; Pereiro, Luuk de Jong, Bergwijn.

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Thesker, Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Van der Lely; Yeboah, Ünal, Celina.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie