Christian Prudhomme heeft nog maar eens herhaald dat hij niet negen, maar acht renners per ploeg wil tijdens de Tour de France en de overige grote rondes.

De Tourbaas zei aan de vooravond van de finish in Parijs, waar Chris Froome zondag tot zijn opluchting voor de derde keer zal worden gehuldigd als winnaar.

Volgens Prudhomme kan de dominantie van een ploeg als Team Sky alleen worden verminderd als de teams kleiner worden. Volgens de Fransman zat de koers door de controle van Sky op slot.

"Meer dan ooit hebben we een renner minder per team nodig", zei hij tegen het Franse L'Équipe. Froome kon tijdens de bergritten rekenen op hulp van onder meer Wout Poels, Geraint Thomas en Mikel Nieve.

"De grote teams zullen het niet willen horen, maar hopelijk begrijpen ze dat het in het belang van het wielrennen is om de ploegen kleiner te maken", aldus Prudhomme.

In december van vorig jaar pleitte Prudhomme ook al voor acht renners per formatie in de grote rondes. Hij gaf toen naast een meer open koers ook de veiligheid als een belangrijke reden voor zijn pleidooi.