Marcel Kittel moest dinsdag zoeken naar woorden om uit te drukken hoe blij hij was met zijn etappezege in de Tour.

De 28-jarige Duitser klopte in de vierde rit naar Limoges de Fransman Bryan Coquard met miniem verschil.

"Ik voel me heel erg emotioneel, dit voelt als mijn eerste etappezege ooit. Ik ben dolgelukkig", zei de sprinter van Etixx-Quick-Step, die pas enige tijd na de finish de bevestiging kreeg dat hij had gewonnen.

"Het was een vreselijk moment om te wachten of mijn naam omgeroepen werd als winnaar, maar het was geweldig toen dat inderdaad gebeurde."

Kittel miste vorig jaar deelname aan de Tour vanwege verschillende fysieke tegenslagen. Hij brak daarna ook met zijn toenmalige ploeg Giant-Alpecin.

"Vorig jaar was een heel lastig moment in mijn carrière. Ik heb daarom actief geprobeerd om veranderingen door te voeren om mezelf te verbeteren en dat het nu zo goed gaat, is fantastisch."

Trots

"Ik heb vandaag laten zien dat ik terug ben in de top van het wielrennen, dat ik weer kan winnen in de Tour na een rit van bijna 250 kilometer en bij een finish heuvelop. Daar ben ik heel erg blij mee."

"Maar ik ben nog trotser op het team. Het liep niet allemaal even goed de afgelopen dagen en ze stonden onder grote druk de afgelopen dagen, maar ze hebben voor me gevochten vandaag."

Bekijk hier alle klassementen en etappe-uitslagen