Tour de France

Kruijswijk vindt dat Gesink zesde plek in klassement waard is

Steven Kruijswijk was zaterdag op weg naar Alpe d'Huez tot zijn tevredenheid een belangrijke steun voor Robert Gesink.

De Brabander leidde de kopman van Lotto-Jumbo, die het zwaar had, naar een groepje met Alberto Contador en Vincenzo Nibali.

''Het is lekker om met die mannen over de streep te rijden'', keek Kruijswijk terug op de voorlaatste Touretappe, waarin Gesink de zesde plaats in het klassement consolideerde.

''Robert had vandaag wat moeite met de tempowisselingen op de eerste klim, maar hij moet enorm veel vertrouwen voor de toekomst putten uit het feit dat hij hier als zesde gaat eindigen'', vertelde Kruijswijk.

''Het was een sterk bezette Tour. Alle wereldtoppers waren er en niemand is er tussenuit gevallen. Robert heeft drie weken constant gepresteerd en is die zesde plek gewoon waard. Hij heeft voor zich alleen maar mannen die een grote ronde hebben gewonnen."

Volgens Kruijswijk heeft Gesink ook zijn leeftijd mee. "Hij is pas 29, terwijl die anderen bijna allemaal ouder zijn.''

21e plaats

In het algemeen klassement is Kruijswijk in de voorbije dagen naar de 21e plaats geklommen. Daarmee is hij na Gesink en Bauke Mollema de beste Nederlander.

Over zijn eigen presteren in de Tour was de nummer zeven van de afgelopen Giro d'Italia maar deels tevreden. ''Ik had er meer van gehoopt."

''Over de laatste dagen ben ik wel tevreden. Daarin heb ik kunnen laten zien dat ik mijn Giro-niveau nog kon halen. En ik heb nog van nut kunnen zijn voor Robert.''

Tip de redactie