Peter Sagan is zo goed als zeker van de groene trui. Als de Slowaak zondag de finish in Parijs haalt, blijft hij ongeacht het resultaat van de slotetappe boven aan het puntenklassement staan.

De renner van Tinkoff-Saxo heeft momenteel 104 punten voorsprong op de nummer twee in het klassement, André Greipel.

In de etappe van zondag zijn er nog maximaal zeventig punten te verdienen, waardoor het gat onoverbrugbaar is geworden.

Nummer drie John Degenkolb kan nog wel een plek stijgen. De renner van Giant-Alpecin staat 35 punten achter op Greipel en kan bij een gunstig resultaat in de slotetappe zijn landgenoot voorbij.

Bolletjestrui

Froome verzekerde zich naast de winst van het algemeen klassement ook van de bolletjestrui. Hij passeerde zaterdag in het bergklassement de Fransman Romain Bardet, die deze etappe buiten de punten bleef.

De Brit verzamelde onderweg 32 punten en gaat nu aan de leiding met 119 punten, elf punten meer dan nummer twee Nairo Quintana. De Colombiaan pakte naast zijn tweede plaats onderweg 42 punten en ging Bardet eveneens voorbij in het klassement.

Thibaut Pinot pakte ondanks zijn winst op de Alpe d'Huez net niet genoeg punten om de derde plaats te veroveren. De renner van Française des Jeux staat acht punten achter zijn landgenoot.

Zondag is er nog één punt te veroveren bij een beklimming van de berg van de vierde categorie.

Witte trui

Quintana mag de witte trui mee naar Parijs nemen. In het klassement voor de beste jongere bleef de renner van Movistar Bardet ruim voor.

Het verschil tussen de twee was voor de een na laatste etappe al meer dan elf minuten en dat werd door de tweede plaats van Quintana vergroot tot bijna een kwartier. Bardet eindigde in de twintigste etappe als achttiende, op iets meer dan drie minuten van de Colombiaan.

Nummer drie is de Fransman Warren Barguil van Giant-Alpecin.