Geletruidrager Chris Froome kwam donderdag weer een beetje dichter bij zijn tweede eindzege in de Ronde van Frankrijk. De Brit handhaafde zijn riante koppositie in het klassement en let alleen nog op zijn twee naaste belagers Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

"De rest is eigenlijk de verantwoordelijkheid van anderen", zei Froome tijdens zijn persconferentie. "Misschien willen ze me wel onder druk zetten op de laatste klim en zelf een etappe winnen. Quintana heeft een vergelijkbare stijl met mezelf. Ik heb veel respect voor hem." 

358 kilometer voor de finish in Parijs koestert hij een voorsprong van 3 minuten en 10 seconden op zijn naaste concurrent Quintana. De Spanjaard Valverde volgt nog steeds op 4.09 minuten.

Nederlandse steun

Voordat de renners zich zondag voor de slotetappe gaan begeven in Parijs, krijgen ze zaterdag nog de laatste bergetappe voor hun kiezen met de beklimming van de Alpe d'Huez. 

"Dit jaar hebben we met Wout Poels voor het eerst een Nederlander in het team. Hij heeft ons verteld dat al zijn familie en vrienden ons gaan steunen in de Nederlandse hoek. De laatste uitdaging voor Parijs. Ik denk dat we een grootse finale mogen verwachten." 

Froome blijft zelf tot de laatste meter nog voorzichtig met zijn uitspraken. "Ik ben nog niet vergeten hoe ik vorig jaar ten val kwam en moest opgeven. Ik weet als geen ander dat er nog van alles kan gebeuren.''