Tour de France

Niet fitte Weening heeft donderdag niet de benen om aan te vallen

Pieter Weening is momenteel niet honderd procent fit. Voor de 34-jarige renner van Orica-GreenEdge wordt het donderdag daarom een dag van overleven in de Alpen.

"Ik heb niet de benen om aan te vallen. Gisteren begon mijn maag op te spelen. Iedereen heeft wel een keer zoiets in een grote ronde", aldus Weening voor de start van de achttiende Tour de France-etappe. "Je eet en drinkt de hele dag door en dan kan dat gebeuren."

"De illusie om de hele dag voor het peloton te rijden moet ik niet hebben. Als ik dat wel ga doen, krijg ik morgen of overmorgen een klap. Hopelijk slaat het nog om. Ik voel me nu in elk geval al een stuk beter dan gisteren."

De strijd staken is voor Weening geen optie. "Dan kan zestig procent van het peloton dat wel doen. Dat zou een instelling van likmevestje zijn."

"Ik kijk ook al uit naar de Alpe d'Huez van zaterdag. Op zich is het wel leuk dat er zoveel Nederlanders staan, maar het zal wel pijn doen."

Giro

Weening is bezig aan een anonieme Tour, terwijl de Fries normaal gesproken altijd wel een keer deel uitmaakt van een ontsnapping tijdens een grote ronde.

"Het is niet zo dat ik helemaal afgedraaid ben na mijn Giro-deelname. Je moet ook geluk hebben dat je een keer meezit."

"Ik had niet echt doelen voor deze Tour, omdat ik op het laatste moment ben toegevoegd aan de selectie. Op zich is de combinatie Giro-Tour wel te doen, als je tenminste niet voor het klassement rijdt, maar voor dagzeges gaat."

Lees meer over:
Tip de redactie