John Degenkolb genoot woensdag van de ritzege van zijn land- en teamgenoot Simon Geschke in de zeventiende etappe van de Tour de France.

"Geweldig om zo aan te vallen. Hij is een groot kampioen", jubelde de Duitser van Giant-Alpecin, die zelf ook deel uitmaakte van de kopgroep waaruit Geschke kwam.

"Het harde werk betaalt zich eindelijk uit. Deze zege gaat zijn leven en carrière veranderen, dat heeft hij verdiend. Het geeft ons als team zelfvertrouwen en mij motivatie voor de sprint in Parijs."

Degenkolb was met twee tweede plaatsen al eens dicht bij een ritzege, toch maakte de Duitse formatie zich volgens hem geen zorgen over het gebrek aan dagsucces bij het ontbreken van 'veelwinnaar' Marcel Kittel.

"Er moest een jaar komen dat we niet direct allerlei etappes zouden gaan winnen. Ik heb twee monumenten gewonnen in het voorjaar, waarom zou ik me dan druk maken? Ik ben eigenlijk nog steeds ontspannen, anders kan ik mijn potentieel ook niet benutten."

"Het team verdient een groot compliment voor deze Tour. Ik heb met deze plek in de kopgroep laten zien dat de benen goed zijn om zondag misschien te winnen en Warren Barguil staat ook nog in de top tien van het klassement."