Tour de France

'Slechtste Nederlander' Van Baarle heeft klimmersbenen gevonden

Dylan van Baarle is na zeventien etappes in de Tour de France de slechtste Nederlander in het algemeen klassement, maar de renner van Cannondale-Garmin deed woensdag ineens goed mee bergop.

Van Baarle werd zeventigste op ruim 21 minuten van winnaar Simon Geschke, zijn beste klassering in een Touretappe. In de vorige bergetappes eindigde hij nooit bij de beste 130 klimmers.

"Ik heb hier wel vertrouwen mee getankt om Parijs te halen. Het ging heel lekker, ik ben goed uit de rustdag gekomen", laat de 23-jarige Zuid-Hollander weten aan NU.nl.

Van Baarle is Pieter Weening en Tom Leezer tot een paar minuten genaderd. Het trio staat respectievelijk 153e, 152 en 151e in het klassement op ruim drie uur van leider Chris Froome.

"Ik wist niet dat er ook een klassement voor slechtste Nederlander was, dan moet ik nog mijn best doen haha. Ik ben eigenlijk totaal niet bezig met hoeveelste ik sta, zolang het maar geen laatste is."

Voorin zag Van Baarle met Andrew Talansky voor de derde keer deze Tour een teamgenoot als tweede eindigen. Daniel Martin greep ook al twee keer net naast een ritzege.

"Natuurlijk balen we, maar de sfeer blijft strijdlustig. Er komen nog mooie dagen aan en onze klimmers zijn dik in orde, dus het kan nog leuk gaan worden."

Lees meer over:
Tip de redactie