Tour de France

De Jongh beseft na val dat missie voor Contador moeilijk wordt

Alberto Contador kende woensdag een slechte dag in de Tour de France. De nummer vijf van het klassement viel in de afdaling van de voorlaatste klim en verloor zo ruim twee minuten op geletruidrager Chris Froome.

"Iedereen kent Alberto als een renner die dingen wil rechtzetten, maar het wordt nu wel moeilijk", baalde ploegleider Steven de Jongh van Tinkoff-Saxo in gesprek met Sporza.

Contador, die in het klassement nu op 6.40 staat van Froome en op 2.31 van het podium, probeerde in het eerste deel van de zeventiende etappe juist nog om weg te rijden bij zijn concurrenten.

"Alberto had een goeie dag en wou wat proberen. We hadden mannen vooruitgestuurd", aldus De Jongh, die zag dat vooral de Movistar-ploeg van Nairo Quintana en Alejandro Valverde geen ruimte gaf aan zijn pupil.

De Spanjaard begon zo in de groep met favorieten aan de lastige afdaling van de Col d'Allos, maar daarin kwam hij ten val (bekijk beelden van de val).

De Jongh: "Gelukkig konden Sagan en Rogers hem helpen. Maar Majka (die in de vlucht van de dag zat, red.) heeft blijkbaar nooit gehoord dat hij moest wachten en helpen. Wat goed begon is dus zeer slecht geëindigd."

Tip de redactie